تلاجن

تو را من چشم در راهم...

تحلیل پاییزی

يكشنبه, ۲۷ مهر ۱۳۹۹، ۱۲:۰۶ ب.ظ
نویسنده : مهتاب

ما در این کشور، بیش از هر چیزی به یک تعداد مترجم نیاز داریم. آدم‌هایی که بتوانند دغدغهٔ گروه‌های مختلف جامعه را برای گروه‌های دیگر ترجمه کنند و در این مسیر، از مرحلهٔ بروز عصبانیت‌های شدید (ولو کاملا به حق) و بی‌ادبی‌ها و بی‌انصافی‌های مرسوم، عبور کرده باشند.


بی‌ربط ۱: سال ۹۵ و در جریان تلاش‌های گروه‌های مختلف برای زمینه‌سازی پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶، یکی از فعالان عرصهٔ رسانه‌ای کشور در جمع خصوصی‌ای، توصیه می‌کرد برای اقناع‌سازی و همراه کردن جامعه، روی مطالبات اقتصادی مردم دست بگذارید و در ادامه افزود: «حالا ممکنه بگید، اگه مطالبات انقد بالا رفت که بعدا برای خودمون دردسر شد چی؟ و جواب من اینه که مهم نیست! الان فقط شما تمرکزتون باید روی زدن دولت باشه. فعلا این بره، بعدا اونا رو یه کاریش می‌کنیم.»


بی‌ربط ۲: بعضی‌ها تاثیر تحریم‌ها را در وضع اقتصادی فعلی به کل منکر هستند و بعضی دیگر تاثیر دولت را و هرکدام صرفا عامل مقابل را مشکل می‌داند، واضح است که دو لبهٔ یک شمشیر هستند برای فراری دادن جامعه از درک واقعیات، همان‌گونه که هست.


بی‌ربط ۳: من که شخصا معتقدم ادامهٔ کار دولت بعد از آبان ۹۸ اشتباه بود، منتها خوب است به وضع جامعهٔ گل‌و‌بلبل‌مان هم توجه کنیم. مردمی اغلب درگیر پارتی، رانت، سهمیه‌های بی‌معنی، ربا، اغلب فاقد روحیهٔ مسئولیت‌پذیری و کم‌فروش در کار و...‌ . شاید بشود گفت رای دورهٔ اول یک رییس‌جمهور ناشی از شناخت ناکافی مردم بوده، اما در دور دوم، هرگز این‌طور نیست. مردمی که آگاهانه و البته جوگیرانه به یک ایدئولوژی و جریان مشخص برای ادارهٔ مملکت رای می‌دهند، آن‌قدرها هم که این روزها گفته می‌شود، طفلکی و مظلوم نیستند. این وضع البته مختص مملکت ما نیست و ظاهرا در خیلی جاهای دیگر هم ادا اطوار سلبریتی‌ها و بازی‌های رسانه‌ای، به عقل آدم‌ها می‌چربد.


بی‌ربط ۴: «اگر فلانی اومده بود بهشت می‌شد» و «اگر فلانی اومده بود از اینم بدتر می‌شد» را هرکجا شنیدید فرار کنید.


بی‌ربط ۵: من نگران مسائلی که نمی‌توانم در موردشان کاری انجام بدهم نیستم، اخبار تلخی که به من ربطی ندارد را پیگیری نمی‌کنم و تلاش می‌کنم کارهایی را انجام بدهم که می‌توانم و باید انجام بدهم. بقیه‌اش، چه در بعد فردی و چه اجتماعی، به من ارتباطی ندارد. این بقیه می‌تواند یک گستره از سقوط جمهوری اسلامی تا ظهور امام زمان (روحی لتراب مقدمه الفداء) را شامل شود. این گزینه را از کسی می‌شنوید که در جریان اتفاقات دی ماه سال گذشته، خیلی دقیق پیگیر اخبار بود تا هیچ خبر مهمی را از دست ندهد و الان با قاطعیت می‌گویم کار غلطی است، مگر کارتان خبر باشد. رها کنید پیگیری جریان اخبار بی‌فایده را. آن‌طور که فهمیده‌ام، کراهت هم دارد.


بی‌ربط ۶: شرایط سخت است و کسی نیست که این را نداند، اما می‌توان به آرامشی نسبتا پایدار، فارغ از شرایط بیرونی رسید. شرط اول این است که «هدف» داشته باشیم و شرط دوم این که برای رسیدن به آن، علی‌رغم جمیع گرفتاری‌ها، تلاش کنیم. آدم‌های بزرگ و مهم بسیاری در تاریخ، در مناطق جغرافیایی مختلف، با شرایطی به مراتب پیچیده‌تر و سخت‌تر از ما، به قله‌های بلندی رسیده‌اند. می‌توانید به این حقیقت بی‌اعتنا باشید، ولی به هیچ‌وجه قابل‌انکار نیست.


بی‌ربط ۷: ربیعتان مبارک :)

اصلشم همینه که وقتی توی اتوبوس و قطار و هواپیما نشستی تا بری سفر ، دغدغه ت کارهای خودت باشه و سفرت و اهدافت. گره وقتی میفته به کار که راننده و خلبان، وحشتناک و بد رانندگی می‌کنن و هر لحظه خوف تصادف و حادثه داری‌. طبیعتا حواست از دغدغه های خودت پرت میشه و میری سراغ راننده ای که به دلیل بلد نبودن، ممکنه به مقصد نرسونتت. حکایت امروز ما با دولتمردامون همینه. 

شما می‌تونید به راننده/خلبان/لوکوموتیوران تذکر بدید، می‌تونید سعی کنید بقیه رو همراه کنید با خودتون برای توقف وسیلهٔ نقلیه (البته این گزینه برای قطار و هواپیما به کار نمیاد)، می‌تونید داد بزنید اگه کس دیگه‌ای هست بین مسافرا که بلده این کارو انجام بده، بلند شه و کمک کنه و نهایتا این که می‌تونید تصمیم بگیرید خودتون رو پرت کنید بیرون یا تلاش کنید پیاده شید، اما اگه هیچ‌کدوم از اینا جواب نداد یا ممکن نبود، بهتره برگردیم رو صندلیمون، از مناظر تا جایی که ممکنه لذت ببریم و به کار تخصصی خودمون برسیم. برای موقعیتی که کاری از دست آدم برنمیاد، نباید حرص خورد.

لایک به تک‌تکشون، بالاخص اون مورد چهار :))

همین شماهایید که حب و بغضای شخصی‌تونو تو سیاست دخالت می‌دید که این‌طوری می‌شه دیگه 😁

سلام علیکم

نکات بسیار خوبی را مرقوم فرمودید. سپاسگزارم.

حلول ماه ربیع بر شما هم مبارک!

سلام علیکم
سلامت باشید، محبت دارید :)
و همچنین :)

سلام علیکم

 

1- علاوه بر این که ما باید برای تک تک اعمال مون، کوچک و بزرگ در پیشگاه خدا حجت داشته باشیم و حجتی پشت چنین رویکردهایی نیست، اونهایی که با چنین منطقی در سیاست پیش میرن معمولا فقط یک قدم جلوتر رو می بینند و غافل هستند از این که با این کار صرفا حق و باطل بیشتر در هم آمیخته میشه و کار برای انتخابات ها و بصیرت افزایی مردم سخت و سخت تر میشه.

 

3- به نظرم عامه مردم چندان هم آگاهانه در انتخابات چه در دور اول و چه در دور دوم شرکت نمی کنند. جدای از مسائل واضح به قدری جو تبلیغاتی و دورغ و تخریب شخصیت و خیلی کبائر مختلف دیگه در انتخابات ها گرم هست که اغلب به همین دروغ ها رای میدن و نه به حقیقت و با آگاهی.

یک طرف مشکل از طبیعت دموکراسی وارداتی هست و طرف دیگه از ضعف قانون و اجرای قانون. برای بنده قابل درک نیست کسی که تو روی مردم نگاه می کنه و دروغ میگه چطور صلاحیت ریاست جمهوری مملکت اسلامی رو داره؟ لااقل اگر بررسی صلاحیت مجدد در مورد چنین شخصی انجام نمیشه یک سوم شخصی باشه که به حق و عدل در رسانه های عمومی عامه ی مردم رو از این دروغ ها و تهمت ها و ... آگاه کنه.

 

5- موافقم در خیلی موارد واقعا پیگیری ریز اخبار کار بیهوده ای هست اما در مسائل مورد مناقشه و مهم مثل برجام و ... پیگیری این اخبار و با جزئیات لازم هست. چون فردا روزی لازم میشه حقایق رو برای کسانی که فراموش کردند یا انکار می کنند یادآوری کنیم و بین عامه ی مردم از دوست و آشنا و فامیل و ... روشن گری بکنیم تا دوباره همون اشتباه قبلی رو تکرار نکنند. مخصوصا با وجود چنین دولتی که با وقاحت تمام همچنان در پی مذاکره هست و مشکلات رو به عدم سازش وصل می کنه.

 

7- بر شما هم مبارک باشه ان شاءالله

سلام علیکم

۱. اصلا متوجه نیستن و توجه نمی‌کنن اگه بنا به پیروزی به هر قیمتی بود، کلا مسائل طور دیگه‌ای باید پیش می‌رفت در طول تاریخ.

۳. ضمن این که با فرمایشتون موافقم، باید عرض کنم متاسفانه آدم‌ها وقتی به یه سری رذایل اخلاقی به طور جمعی دچار بشن، دیگه حساسیت‌شون رو به اون مسائل از دست می‌دن. برای همینه که مثلا اون ماجرای مدرک تقلبی آقای روحانی اصلا مهم نبود براشون، چون دیگه تقلب کردن رذیلت به نظر نمی‌رسه و عادی شده، همین‌طور پارتی‌بازی، دروغ و...

۵. بله، من هم تو متن اشاره کردم، اخبار «بی‌فایده» رو باید رها کرد. منتها همین موارد مهم که فرمودید هم باید با دقت در موردشون مطالعه و بررسی کرد. یعنی الان ما یه عالمه آدم داریم که با برجام، FATF، سند ۲۰۳۰، توافق با چین و مسائل مهم دیگه موافق یا مخالف هستن، اونم خیلی متعصبانه، ولی اصلا نمی‌دونن قضیه چیه و دو دقیقه نمی‌تونن در موردش حرف بزنن. فقط می‌دونن که باید موافق یا مخالف باشن :)

۷. سلامت باشید. همچنین :)

به فعال عرصه‌ی رسانه‌ای کشور در بی‌ربط ۱

باید جایزه‌ی نوبل داد

تمشک طلایی بهتره :)

من فکر میکنم مشکل اینجاست که«ما» فکر می کنیم علامه دهر هستیم و می تونیم از هر چیزی انتقاد کنیم یا درمورد هر چیزی نظر بدیم در صورتی که چنین چیزی امکان پذیر نیست_ من میخوام از خودم شروع کنم و اگر درمورد چیزی اطلاعات کافی ندارم صحبت نکنم الخصوص چیزایی که جنبه جمعی دارن و مسایل حساسی هستن امیداوارم موفق شم :)

در مجموع موافقم، منتها یه استثنایی که این جمله داره، آدم‌هایی هستن که جنس تخصصشون طوریه که در مورد مسائل مختلفی ممکنه اظهارنظر کنن. جامعه‌شناسا مثلا، یا خبرنگارای باتجربه، اونایی که مثلا فلسفه، مدیریت فرهنگی، رسانه یا مثلا آینده‌پژوهی خونده باشن (و یه چندتا رشتهٔ دیگه) احتمال داره بتونن تو حوزه‌های مختلفی صحبت کنن. ضمن این که صرف حرف زدن در مورد موضوعات مختلف ایراد نداره، باید دید با چه ادبیاتی و به چه شکلی و تا چه حد منطقی و مستدل اون حرفا گفته می‌شه. و الا ممکنه کسی باشه تو حوزه‌های متفاوتی واقعا حرف برای گفتن داشته باشه :)

ماها؟!!! حب و بغض؟!!!

عدد چهار 😏
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی