تلاجن

تو را من چشم در راهم...

خداییش این قوانینو از کجا پیدا می‌کنن؟:/

دوشنبه, ۷ مرداد ۱۳۹۸، ۰۹:۱۸ ب.ظ
نویسنده : مهتاب
خیلی خیلی مسخره و ابلهانه است که برای یه سفر حج رفتن، یا باید پدرم همرام باشه یا شوهرم!
واقعا متاسفم واسه خودم بابت زندگی تو همچین وضعیتی:/


+ خیلی دلم این سفر رو می‌خواد...
قانونه دیگه کاریش نمی‌شه کرد، گاهی به نفع آدم و گاهی هم باعث محدودیته و گاهی هم آدم می‌مونه آیا خوبه یا بد.
ان‌شاءالله خدا خودش به راحتی براتون جور می‌کنه.
چمیدونم والا...

ان‌شاءالله:) واقعا امیدوارم درست بشه:)
همینه.
الان موافقید یا مخالف دقیقا؟:)
کجاش ابلهانه است که بخوان یک آدم محرم همراه آدم باشه؟ پدر و همسر نیست، یک محرمِ مرد ملاکه.(البته اگه قانونش عوض نشده باشه.)
بله می‌دونم، ولی واقعیت اینه در نهایت جز پدر یا همسر، معمولا با محرم مرد دیگه‌ای نمی‌شه رفت. (حداقل شرایط من این طوری نیست)
ابلهانه‌ش این‌جاست که به دلایل الکی، من به عنوان یه مسلمان بالغ، که دین، برام استقلال فکری و شخصیتی قائله، حق دیدن خیلی از اماکن معروف دینم و حق زیارت خانهٔ خدا رو ندارم چون پدرم نمی‌تونن باهام بیان و ازدواج هم نکردم! این اگه مسخره نیست پس چیه انصافا؟
وَعسی أن تُحِبّوا شیئاً وهو شَرٌّ لکم…216 البقره
این پست از سرکارعالی واقعا" بعید بود....
حسن عاقبت سرکار را مسئلت دارم
وفقکم
با کاربرد این آیه برای توجیه قوانین من‌درآوردی واقعا موافق نیستم.
چرا بعید بود؟! 
چندساله که علاقه دارم برم سفر حج و حتی قبلا اسمم هم یک بار تو یه قرعه‌کشی دراومده بود، ولی صرفا به همین دلیل نمی‌تونستم برم! 
پدرم قبلا عمره مشرف شدن و دیگه قصد شرکت ندارن و فرد دیگه‌ای هم نیست بخواد همرام بیاد.
من قبلا سفر عتبات رو که به مراتب ناامن‌تر به نظر می‌رسه رفتم، چرا باید انجام اعمال حج که ممکنه آرزوی هر مسلمانی باشه (حداقل برای یک بار)، منوط باشه به چنین قوانینی؟
یه بار توی دانشگاه راجع به همین مسائل حرف می‌زدیم. بعد یکی از بچه ها خیلی جدی گفت ببینید من در مورد خودم یه راه حل پیدا کردم که از سلطه ی این قوانین و از طرفی این محدودیت ها خارج شم.
و بعد شروع کرد به استدلال بافتن و توضیح نظریه ی " ازدواج ِمصلحتی " !
و این طور بود که با طرف مقابلش شرط می‌کرد که ازدواج کنن و بعد از مدتی از هم جدا شن. این طور اون دیگه فقط خودشه و خودش!


قطعا من با این ایده خیلی مخالفم. ولی می‌خوام بگم ببین این محدودیت ها افکار دختر ها رو تا کجاها کشوندن ... اون هم دختر هایی که مذهبی محسوب میشن. 
باور می‌کنی بگم خودمم خیلی ریز داشتم به همین موضوع فکر می‌کردم؟ :دی
با مسخره بودن این قانون کاملا موافقم!
وقتی اسلام به یک زن استقلال فکری و زندگی میده، چرا باید برای سفر رفتن اون هم سفر خانه خدا چنین محدودیت هایی داشته باشه؟
سوال مهمیه. به نظرم ما دچار توجیه وضع حداقلی دین‌داری هستیم درحالی که از وضع حداکثریش کم‌تر چیزی می‌گیم. 
یه پست شاید بنویسم در مورد این ماجرا.
اسلام چطوری به زن استقلال فکری کامل داده که رفتن به سفر رو منوط به اجازه ولی او کرده؟🤔
بر حسب شرایط و به علت تجاوزات و تعدی‌هایی که بارها صورت گرفته این قانون گذاشته شده و اگر بتونم نپذیرم که منطقیه قطعا نمی پذیرم که ابلهانه است!
این قانون عربستانه خانم لوسی‌ می! و تازه قبلا هم نبوده! بعدم مگه تو اون سفر همه جا محرمت کنارته که بخواد جلوی تجاوز و تعدی رو بگیره؟!
مگه تجاوزی که به نوجوون‌هامون شد مربوط به دخترا بود؟

ببینید من اصلا با قانون خدا مسئله‌ای ندارم ولی این قانون خدا نیست!
-تسری آیات قرآن به عنوان الگوی سبک زندگی در تمام شئون زندگی توجیه است؟
بعید بود ! چون مطالب و یادداشتهایی که تابخال از شما خوانده بودم این موضع گیری اخیرتان را بعید می نمود ... بحثی ندارم 
وفقکم
اجازه بدید بحث رو باز کنم.
یک قانون ناعادلانه برای انجام یک عمل خیر وجود داره. مثلا قانون داریم خانم‌ها نمی‌تونن برن زیارت امام رضا. تو این وضعیت، یک بحث اینه که به خانم‌هایی که علاقه‌مندن برن زیارت، بگیم حالا که کاری از دستتون برنمیاد، پس حتما خیر شما در همینه. سلمنا! می‌پذیریم.
و یک حالت دیگه هم اینه که بگیم خانم‌ها! با وجود چنین قانونی داره بهتون ظلم می‌شه! سعی کنید بهش اعتراض کنید حداقل!
من با این دومی موافقم.

اون مورد تسری آیات قرآن به عنوان سبک زندگی رو مگه می‌شه من قبول نداشته باشم؟ اما استفاده از اون برای توجیه قوانین ناعادلانه، صادقانه بگم، من رو یاد رواج جبری‌گری بنی‌امیه برای توجیه بقای حکومتشون میندازه. اونا هم اتفاقا می‌تونستن همینو بگن، که داریم از آیات قرآن براتون دلیل میاریم که سرنوشتتون همینه.
به فلسفه عام آن کار نداریم؛ ببینید در این مورد خاص، عربستان سعودی با ما عملاً در حال جنگه. واقعاً چه تضمینی وجود داره آون بلایی که سر حاجی‌ها سال ۹۴ آوردن هر آن تکرار نشه؟ امثال شهید حاتمی و رکن‌آبادی رو رسماً ترور کردن؛ غیر این نیست.
چند سال پیش که حج دانش‌آموزی می‌بردند چه اتفاقاتی برای چند تن از خواهران ما افتاد؟
همین؟ دلم می‌خواد برم؟
تشخیص این که آیا در این شرایط رفتن به حج درست هست یا نیست، با من و شما نیست. با مرجع تقلیدمونه و اگر مرجع من چنین فتوایی بده یا اجازهٔ رفتن رو نده، قطعا کل موضوع بایگانی می‌شه واسه من.
اما هنوز چنین فتوایی صادر نشده.
خب، دختران که اون طور، پسران هم که به شکل دیگه. پس برای همه خطر هست. درسته؟

+یعنی به نظرتون حتی اجازه ندارم «بگم» که دلم سفر حج رو می‌خواد؟!
سلام 
اول - گله دارم از این پست سرکارعالی بخاطر اینکه بدوا" مخاطب را با این شبهه مواجه می کند که شما کدام قانون را ابلهانه می دانید ... کشور خودمان یا عرستان سعودی تکفیری را؟
دوم - چنانچه با این قوانین ابلهانه در همینجا کنار نیایید در عربستان وهابی ؛ جدا"دچار خطر خواهیدشد! فرض کنیم که شما آنجا مایل باشید به زیارت بقیع بروید؛ مضجع شریف پیامبر را ببوسید یادر صحن مسجد نبوی زیارت عاشورا بخوانید و .... آنوقت با این رویکرد و عصبانیت عکس العمل شما چه خواهد بود؟
مضافا" اینکه برابر فتاوای اخیر اقتدا به نماز جماعت وهابیون در مسجدالحرام جایز است ... می دانید وهابیون کیا هستند ؟ همانها که 5 سال در منطقه غرب آسیا جنایاتی در سوریه.عراق و نیجریه و ... براه انداختند که شنیدن و خواندن آنها هم جرات می خواهد
3- این مبحث بنظرم دفاع ازحقوق زنان است و اعتراف می کنم که من اهلییت ورود به آن را ندارم . بابت سوء تفاهمی که از پست شما برای م حاصل شد و منجر به قضاوتی ناصحیح شد عمیقا" معتذرم ... 
تقبل الله اعمالکم ان شاءالله
وفقکم
سلام.
ببینید این که قانونی به نظر من ابلهانه هست یا نه، ربطی الزاما به کشور قانون‌گذار نداره. چه بسا ما قوانین ابلهانه داشته باشیم و چه بسا عربستان یا هر کشوری قوانین عقلانی داشته باشه. پس به نظرم به خود قانون باید نگاه کرد.
و قبول کنیم وجود این قانون (که البته من فکر می‌کردم خواننده‌ها می‌دونن قانون عربستانه! چون ما همین الان سفرهای عتبات دانشجویی داریم که دخترخانم‌ها هم توش شرکت می‌کنن) کلا بی‌مزه و بی‌فایده است! اگه بنا به حفظ امنیته، این کار رو باید پلیس انجام بده! و الا فرض کنید مثلا من با پدربزرگم برم سفر حج. ایشون گرچه محرم من هستن و طبق قانون مشکلی نیست، ولی به واسطه کهولت سن، واقعا هیچ کمکی می‌تونن بکنن به حفظ امنیت من؟ بعد آیا ما همه جا با همیم تو سفر حج؟
پس این قانون کلا خنده‌داره. حالا هرکسی که می‌خواد وضع کنه.
ایران هم اگر روزی این قانون رو بذاره قطعا برای اینه که مسئولیت بردن دختران رو از دوش کاروان‌ها برداره و بگه با محارمشونه! و الا هیچ وقت حضور یک مرد محرم با یک دختر، به معنی الزاما حفظ امنیت اون دختر نمی‌تونه باشه.

خب عصبانیت که قطعا ایجاد می‌شه! ولی قرار نیست بنا به عصبانیت اقدامات ابلهانه انجام داد! کما این که از همین‌جا هم من ناراحتم که چنین اوضاع و محدودیتی برای زیارت بانوان وجود داره، ولی آیا اعتراض لفظی یا عصبانیت شخصی من مفهومش اینه که برخلاف قانون (ولو به نظرم ابلهانه و ناعادلانه) عمل می‌کنم؟ نمی‌دونم چرا این برداشت رو دارید.

بله! می‌دونم وهابی‌ها چه کسانی هستند! ولی ما مطابق وظیفه عمل می‌کنیم. اگر فتوای متخصص دین، این اجازه رو می‌ده، من و شما چرا باید نظر مستقل داشته باشیم؟ مگه مامور به تسلیم نیستیم؟ مگه وظیفهٔ اهم و مهم کردن نداریم؟

خواهش می‌کنم. این چه حرفیه. بنده هم عذرخواهی می‌کنم اگر اون طور که فرمودید، پست ابهام داشت و باعث سوءتفاهم شد. قطعا شما نه تنها اون طور که فرمودید «اهلییت» ورود به این بحث رو دارید که اصولا باعث افتخار بنده است اگر وارد بشید و از نظر و بینشتون بهره‌مند بشم. صرف این که بحث در مورد حقوق بانوان باشه، دلیلی بر این نیست که قرار باشه آقایون اظهارنظر نکنن. کما این که برعکسش هم برقراره. پیش‌فرض بنده اینه که ما تو فضای وبلاگ با مخاطبینی رو‌به‌رو هستیم که می‌تونن فراجنسیتی تامل کنن و نظر بدن.
امام جماعت مسجد دانشگاه ما، فردی هست به اسم آیت‌الله حمیدی؛ یک بار می‌گفت من با اینکه سالیان سال است حج نرفته‌ام ولی عهد کرده‌ام تا آل سعود نابود نشود نروم. وقتی سیاست قاطی موضوع شود نتیجه‌اش این می‌شود که باید در هر شرایطی رفت...
بله برای همه خطر هست و راه حلش اینه که حج دانش‌آموزی به کل نبرن، حج دانشجویی هم فقط آقایان. تازه این هم ضرورتی ندارد. چرا باید در این شرایط ارز کشور رو خارج کنن که ۴ تا دانشجو برن حج؟ بعداً خودشون برن.

ما کی باشیم بخوایم اجازه بدیم! ببینید اینها مصونیت است، محدودیت نیست :)))
منم یه روزی این طوری فکر می‌کردم، ولی الان معتقدم باید دید متخصص امر چی می‌گه. این یه معادلهٔ چندمجهولی پیچیده است، به این راحتی‌‌ها نمی‌شه گفت جواب چیه.

ان‌شاءالله که مطابق آرزوی خیلی‌هامون، کلا منطقهٔ حجاز از دست این قوم یأجوج و مأجوج خلاص می‌شه و همگی با خیال راحت می‌ریم سفر حج:)
سلام و تشکر از توضیحات مبسوط سرکار عالی ... 
موفق و موید باشید
یا حق 
ممنون از سعهٔ صدر شما:)

متشکرم. همچنین:)
خب می‌بینیم که راه حل فراگیریه :))))
:))
تفاوت قانون عربستان و خدا رو میدونم. قانون خدا این نیست که زن بدون اجازه همسر یا پدرش حق خروج از منزل و سفر رو نداره؟
این با استقلال فکری زن(؟) مخالف نیست؟

لازم به ذکر نیست که من نه قانون خدا رو مغایر استقلال فکری زن میدونم و نه این قانون عربستان رو ابلهانه می‌بینم. 
اگر درست فهمیده باشم شما قانون عربستان برای لزوم همراهی محارم رو مخالف استقلال فکری و عملی زن میدونید و برای همین میگید ابلهانه است، اما قانون خروج از منزل بدون اذن شوهر رو توهین به استقلال فکری زن نمیدونید. این دو نگاه چطور با هم سازکار میشن؟
قانون عربستان رو بی‌فایده و ابلهانه می‌دونم نه صرفا به دلیل مخالفت با استقلال فکری زن (بقیهٔ دلایلم تو جواب‌های همین پست هست). اما قانون خداوند بخشی از نظامیه که خداوند برای مدیریت روابط انسانی تعیین کرده. چطور این‌ها رو با هم مقایسه می‌کنید؟
ب نظرم خوبه تو پست اصلی قید بشه که این قانون که خانمها بدون محرم مرد نمیتونن برن حج، اساسا قانون وضعی عربستانه نه ایران. مربوط ب خانم های زیر 45 سال هم هست. بعضی وقتها هم خودشون این قانون رو تغییر میدن که ما هم مثل همه کشورها مجبور به تبعیت هستیم.
این اگر تو پست اصلی می اومد احتمالا خیلی از این استدلالای عجیب غریب در دفاع از این قانون رو نمیشنیدیم ://

+ این قانون برا اهل سنت ریشه دینی داره و سندش ـ اگر اشتباه نگم ـ تو بخاری و مسلم هستش. ولی برا تشیع فکر میکنم که بحثش جداست.

+ ما قوانین این شکلی خودمون داریم تو کشور خودمون! مثلا درسته که ما برا حج عمره محدودیتی تو «رفتن به حج» نداریم. اما برا گذرنامه گرفتن باید رضایت ولی مرد همراه داشته باشیم. البته که قاعدتا و منطقا مبنای این قانون با مبنای اون قانون فرق داره. اما صرفا اگر به محدودیتش نگاه کنیم بله ما هم چنین محدودیتی قائلیم. منتهی اینکه این محدودیت رو پذیرفتنی بدونیم و اون یکیو ناپذیرفتنی، خودش بحث فقهی و عرفی داره دیگه بهرحال.
الان که این نظرات رو می‌بینم قبول دارم که باید همون موقع بیش‌تر توضیح می‌دادم که باعث سوءتفاهم نشه. ولی موقع نوشتن تصورم این بود خواننده‌ها می‌دونن اینو.

گذرنامه برای خانم‌های متاهل اجازه همسر نیاز داره ولی مجردا به اجازه پدر نیاز ندارن.
منظورم همسر بود. اشتباها نوشتم ولی مرد. میخوای ویرایشش کن
نظرات خواننده‌ها رو نویسندهٔ وبلاگ نمی‌تونه ویرایش کنه:)
سلام علیکم
خبر خوش‌اینکه باروبندیل و‌جمع کنید و‌برید 

از طرف ایران مشکلی نیست و‌می تونید برید، برای قوانین عربستانم محرم سازی می کنن! یعنی مثلا یه خانواده رو‌ به عنوان دایی جان معرفی می کنن:) ثبت هم که نمی خواد

رفتید التماس دعا
سلام بانو:)

واقعنی؟! داریم این طوری؟ چه باحال:) برم در اولین فرصت ببینم چه طوریه جزئیاتش.
سپاس از اطلاع‌رسانی:)

آخ که اگر واقعا بشه... اصلا حرفشم می‌شه قلبم تندتر می‌زنه:)

بله میشه ان شاءالله

دوتا از اشنایان دور ما اینطوری رفتن امسال...

ان‌شاءالله.
البته من عمره مدنظرمه که ظاهرا زمزمه‌هایی هست مبنی بر راه‌اندازی دوباره‌ش. و اصلا همین ناراحتم کرد! که من حتی اگه بتونم امیدوار باشم دوباره عمره راه بیفته، ولی بازم نمی‌تونم برم حج! هفت خوان رستم به عبارتی!

حالا البته ان‌شاءالله هرچی خیره همون پیش بیاد:)

سلام

الان کاروان ها با معرفی مردان حاضر در کاروان به عنوان دایی مثلا، این قانون عربستان رو دور میزنن و مشکلی برای سفر امثال شما وجود نداره.

سلام. یکی دیگه از دوستان هم اشاره کردن. نمی‌دونستم این رو و بسیار خوشحال شدم از شنیدنش:)
ان‌شاءالله که عمره دوباره راه بیفته:)
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی