تلاجن

تو را من چشم در راهم...

وقتی کالای ایرانی خودش دوست نداره فروخته بشه

پنجشنبه, ۲۵ مرداد ۱۳۹۷، ۰۱:۴۵ ب.ظ
نویسنده : مهتاب

آخر اردیبهشت پول ریختیم به حساب شرکت محترم جی‌ال‌ایکس جهت پیش‌خرید گوشی معزز آریا۱ و گفتن زمان تحویل آخر تیره و ممکنه یکم دیرتر هم بشه. آخر تیر زنگ زدم بپرسم چی شد گوشیمون؛ اپراتور محترم بدون هیچ عذرخواهی یا توضیحی فرمودن «آخر مرداد می‌شه گوشیتون بیاد» و الان که آخر مرداده پیامک اومده که «ضمن تشکرازانتخاب برندماوعرض پوزش بابت تاخیرپیش آمده ارسال گوشی آریا1به مهرماه موکول شد. ازصبرو شکیبایی شما کمال تشکرداریم.» [رسم‌الخط اصلی پیامک شرکت. بدون تغییر]

من؟ من با کیفیتِ احتمالا پایینِ این گوشی، مشکل خرید لوازم جانبی و خدمات پس از فروش ناقصش کنار میام و می‌پذیرم که محدودیت‌های خودشون رو دارن حتما. با ضرر مالی احتمالیش هم کنار میام و می‌ذارم به حساب انجام وظیفه و جهاد اقتصادی و الخ. ولی با توهین به وقت و شعور مخاطب واقعا نمی‌تونم کنار بیام و این اولین و احتمالا آخرین گوشی ایرانی‌ایه که من می‌خرم.


پ.ن: بماند که گرچه این رو واسه خودم سفارش داده بودم، ولی این وسط گوشی مامان خراب شد و ما به هوای این که این گوشی می‌رسه، چیز دیگه‌ای نخریدیم و بعد هم گرونی دلار و بالا رفتن همه قیمت‌ها و...

پ.ن۲: وقتی می‌گیم گرفتاری اصلی، تنبلی و کم‌کاری و سرهم‌بندی ما ایرانیاست یعنی همین.


بعدنوشت: در راستای عشق یک‌طرفه ما به جمهوری اسلامی، لینک این مطلب رو جهت پیشنهاد سازنده دادن، می‌فرستم واسشون و احیانا اگر قرار شد بازم گوشی بخرم یه وقتی، ایرانی می‌خرم به امید خدا. بالاخره یکی باید باشه که کلش بیش‌تر از بقیه بوی قرمه‌سبزی بده:)

یک مسئله هم ورود ایران به صنعت تلفن همراه هست، واقعاً چه لزومی داشت ایران وارد این صنعت بشه؟ چند درصد این گوشی‌ها ساخت داخله؟ طبق گزارش ایلنا درمورد همین آریا۱ چیزی حدود یک درصد که البته تکذیب شد اما خوب نمی‌تونه درصد بالایی باشه؛ خوب سر هم بندی کردن با این همه دردسر چه لزومی داره؟ مگه همه کشورای اروپایی موبایل می‌سازن؟ هر کشوری تو یه حوزه فعاله، مجارستان و فنلاند توی زمینه گوشی فعالن، آلمان توی لوازم خانگی و ماشین، ایتالیا بیشتر فولاد هست و ... . اصلاً به فرض اینکه ایران به سطح قابل قبولی رسید و خودکفا شد، این گوشی توی بین‌الملل به فروش میره؟ اون وقت این صنعت با مصرف صرفا داخلی چیز مفیدی هست؟
من با ورودمون تو این صنعت قطعا موافقم. ما تقریبا هیچ تولیدی تو حوزه لوازم الکترونیکی نداشتیم و هنوزم نداریم البته؛ ولی این می‌تونست و هنوز هم می‌تونه یه فرصت و دروازه ورود باشه.

بله منم می‌دونم یه جورایی یه مونتاژ ساده است؛ ولی به هرحال باز چهار تا ایرانی دارن نون می‌خورن ازش و با گوشی وارداتی فرق می‌کنه.
و بالاخره یه شبه که نمی‌شه چیزی اتفاق بیفته. باید صبر داشت و البته در حد توان، دقیق و کامل کار کرد.
مشکل اصلی اینه که glx همچین گوشی ایرانیی محسوب نمیشه. نهایت زحمتی که میکشن اسمبل قطعات وارد شده از چینه. با توجه به کیفیت معلوم الحالش به علاوه این اتفاقی که شما ازش گفتید؛ به نظرم اصلا حقی نداره که توی صف حمایت ملی قرار بگیره.
می‌دونم اینو....ولی همین قدر که یه کارخونه وجود داره به این اسم تو این مملکت و یه سری کارگر داره، منو ترغیب می‌کنه ازش حمایت کنم.
هرجور حساب کنیم باز همین خود مونتاژ شدن یه ارزش افزوده بیش‌تریه تا صرفا واردات و برای کشوری که تازه داره وارد این حوزه می‌شه این سطح کاری هم ( اگر تو‌ همین نقطه متوقف نشه ان شالله و ادامه‌دار باشه) شروع خوبیه و نیاز به حمایت داره.
منم یه گوشی ایرانی خریدم، متاسفانه کیفیت نداشت. نمی دونم منظورشون از حمایت چیه؟ آیا فقط باید بخریم و اونا فقط باید بفروشن؟ یا اونا هم به فکر کیفیت باشن؟، که متاسفانه نیستن. فعلاً تلویزیون و یخچال رو ایرانی خریدم، تا بعد خدا کریمه :)
خیلی خیلی مهمه بهترین‌ها رو بخریم حتما.

حمایت صرفا یه قطعه از این جورچینه. قطعات دیگه‌ای هم هست که بخشیش دست مصرف‌کننده است، بخشی هم وظیفهٔ دولت و تولید کننده است. ما سعی می‌کنیم وظیفهٔ خودمون رو انجام بدیم و نسبت به وظیفهٔ بقیه هم تا جایی که برامون ممکنه مطالبه و نقد و پیشنهاد داشته باشیم. باقیش دیگه از دست ما خارجه و وظیفه‌ای نداریم:)

ان‌شاءالله که پر از برکت باشه براتون این خریدا:)
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی